Välkomna till Mackans-Mathörna.
Vi på redaktionen har fått ett mejl från Markus med,vad han kallar det,den optimala "natta-mackan"
Och vi på redaktionen vet att när Markus använder sig av ord som, Optimal,såsigt eller "syra möter sötma",ja då vet man att det är något av intresse!
Här följer ett recept,Markus är tydlig med att det är han själv som angjort alla ingredienser och mått.
MACKANS-NATTA-MACKA!
Du behöver:
*Keso
*Bacon
*Timjan
*röd paprika
*Ägg
*Vitlök
*olivolja
*Bröd
*S&P
Gör såhär: Börja med att kasta fram skärbrädan,Skiva brödet i en skön storlek, cutta bacon i små tärningar,likaså med paprikan.
knaperstek bacon,lägg sedan på papper,låt rinna av.
låt sedan baconfettet ligga kvar i pannan,"scrambla" ägget i fettet(så jävla nice med baconfett),lägg åt sidan.
josa på lite olivolja på brödet,i med en klick smör i pannan,vänta tills smöret tystnar,först då är det klart för stekning(annars kokar man..) i med brödet som har den där sköna storleken,låt brödet bli gyllenbrunt på båda sidor,lyft ur pannan,dela på en viltöksklyfta och knugga vitlöken mot brödet,slaska på med en sked av keso,hysta på med resten dvs,bacon,paprika och ägg,ringla lite olivolja på toppen salta och peppra efter smak avsluta med timjan. Thats what i do,when i do what i do (avslutar Markus mejlet med..)
Mackans-natta-macka |
2 kommentarer:
Bästa Mackan ever!!!
Skulle det kunna publiceras ett inlägg om en rogganmacka halv 5 på natten efter ett par timmar på Kellys?
Skicka en kommentar